2015-05-11 17:01:00

Папа: Просімо благодаті бути готовими до щоденного мучеництва


В Євангелії Ісус передвістив учням дар Святого Духа, який підтримає їх у даванні свідчення, адже їх переслідуватимуть у Боже ім’я. Коментуючи цей біблійний уривок під час Святої Меси в «Домі святої Марти» у понеділок, 11 травня 2015 р., Папа Франциск зауважив, що «життя Церкви – це шлях, пройдений під проводом Святого Духа».

Святіший Отець вказав на те, що Спаситель приготовляє учнів до того, щоби вони не згіршувалися Його стражданнями, але також передвіщає їм, що й вони стануть об’єктами переслідування, «коли кожен, хто їх убиватиме, гадатиме, що службу приносить Богові». «Сьогодні ми є свідками тих, які вбивають християн у Боже ім’я, називаючи її невірними. Таким є Христовий хрест», – зауважив проповідник.

У цьому контексті Папа пригадав свою недільну телефонну розмову з коптським патріархом Тевадросом, зазначивши: «Я згадував його вірних, які були обезголовлені на березі моря лише за те, що були християнами. Ці вірні, завдяки силі, отриманій від Святого Духа, не гіршилися. Вони вмирали з іменем Ісуса на устах».

Зауваживши, що це є дійсним мучеництвом, «найвищим свідченням», Святіший Отець додав, що існує також «щоденне свідчення», яке полягає у тому, щоби в своєму житті «уприсутнювати плідність Пасхи». «Християнин, який не бере до уваги цього “мученицького” виміру життя, – сказав він, – ще не зрозумів до кінця дорогу, якої нас навчив Ісус».

За словами проповідника, цим щоденним «шляхом мучеництва» є захист дітей батьками, захист прав людини, терпеливе перенесення страждань хворими. Всі ми маємо нагоду прямувати вперед цією «дорогою мучеництва». «Просімо в Господа Бога благодаті Святого Духа, Який пригадуватиме нам про речі, які стосуються Ісуса, Який провадитиме нас до повноти істини й приготовлятиме кожного дня давати це свідчення, здійснювати щоденне мале, а чи й велике мучеництво, згідно з Божою волею», – підсумував Папа.








All the contents on this site are copyrighted ©.