2015-04-24 13:56:00

Папа Франциск: Ісус завжди пам’ятає той момент, коли Він нас вперше зустрів


Ісус завжди пам’ятає той момент, коли Він нас вперше зустрів. Просімо у Господа дару пам’яті, щоб також і ми ніколи не забували про першу зустріч із Ним, про ту зустріч, яка змінила усе наше життя. До цього закликав Папа Франциск у проповіді під час Святої Меси, яку він очолив у п’ятницю, 24 квітня 2015 року, у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти».

Вселенський Архиєрей наголосив, що зустріч – це спосіб, який обрав Ісус Христос для того, щоб змінювати життя людей. Яскравим прикладом такої особливої першої зустрічі є зустріч Спасителя з апостолом Павлом під Дамаском, що радикально змінила життя цього чоловіка, який в скорому часі став вірним Христовим учнем. Павло перемінився із переслідувача християн на ревного проповідника Євангелія, на Христового апостола.

Єпископ Риму подав у приклад багато осіб із Святого Письма, життя яких цілковито змінилось після першої зустрічі з Ісусом. Як ось наприклад апостоли Яків та Іван, рибалка Петро, що став скелею, на якій Господь забажав побудувати християнську спільноту, жінка самарянка, прокажений, який повернувся, щоб подякувати Спасителеві за оздоровлення, кровоточива жінка та багато інших. У кожного із нас також була така особиста зустріч з Ісусом. Кожен із нас, на думку Вселенського Архиєрея, повинен запитати себе самого: «А коли я відчув поруч із собою Спасителя? Коли я відчув, що слід змінити життя чи стати кращим, або простити кривдникові? Коли я зустрів на моєму шляху Спасителя?» Віра – це зустріч з Ісусом. І ця зустріч повинна бути подібною на ту, яка трапилась з апостолом Павлом, тобто такою, яка перемінює усе життя.

Далі Святіший Отець заохотив зібраних на Євхаристійному Богослуженні плекати пам’ять про першу особисту зустріч із Спасителем, немов про перше кохання у житті; просити Господа дару пам’яті, щоб ми ніколи не забували і завжди були вдячними за цю спасительну зустріч, що нас перемінила. Папа Франциск теж пригадав про необхідність заглиблюватись у біблійні писання, які представляють нам зустрічі Господа Ісуса з різними людьми, серед яких є, можливо, й такі, які схожі на нашу особисту зустріч з Ісусом.








All the contents on this site are copyrighted ©.