2015-02-05 13:49:00

Папа Франциск: місія Церкви – звіщати Євангеліє в убогості


Церква мусить звіщати Євангеліє «в убогості» і той, хто звіщає іншим Добру Новину про Ісуса, повинен мати за ціль полегшити злидні найубогіших, при цьому, ніколи не забуваючи, що це є ділом Святого Духа, а не людських зусиль. Такою була провідна думка Папи Франциска у проповіді під час ранкової Святої Меси у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти» у четвер, 5 лютого 2015 року.

Вселенський Архиєрей наголосив на тому, що служитель Ісуса Христа має за завдання оздоровляти, зціляти недуги, допомагати піднятись з гріхів, визволяти людей, виганяти злих духів. До цих роздумів Єпископа Риму спонукав євангельський уривок, де йшлося про те, як Спаситель вислав Своїх учнів по-двоє, щоб вони йшли по різних містах і селах та звіщали Євангеліє, при цьому, оздоровляючи недужих і виганяючи бісів з біснуватих.

Папа вказав, що Ісус навчає Своїй учнів скромності, перестерігаючи їх, щоб вони не брали із собою у дорогу нічого зайвого, бо Добра Новина про Ісуса повинна звіщатись в убогості, адже «спасіння не є богослов’ям добробуту. «Ось якою є місія Церкви – Церква, яка оздоровляє, Яка піклується», – мовив Святіший Отець, додаючи, що Церква є немов польовий госпіталь. «Лікувати рани сердець, відчиняти двері, визволяти, розповідати, що Бог є добрим, що Він усе прощає, що Бог є Батьком, що Він є ніжним, що Він завжди на нас чекає – ось це є місією Церкви», – наголосив проповідник, пригадуючи, що у випадку, коли ми забуваємо про справжню місію Церви, тобто про той апостольський запал звіщення Євангелія в убогості, то існує небезпека, що Церква скочуються до того, що стає сильною організацією, але не має євангельського духа, тобто, їй бракує того духа убогості та тієї сили зціляти.

В прочитаному євангельському уривкові розповідається, що після місії учні повернулись до Ісуса щасливими. Однак, Спаситель не каже їм: «Ну які ж ви молодці, на наступний раз ще краще приготуйтесь». А лише: «Коли ви зробили все те, що повинні були зробити, скажіть собі самим: «Ми слуги непотрібні». Папа вказав, що саме таким повинен бути апостол Ісуса Христа. Для нього найбільшою похвалою є сам факт бути трудівником Господнього Царства: звіщати Євангеліє, оздоровляти в ім’я Ісуса Христа, проганяти злих духів, допомагати, щоб люди зустріли Небесного Отця, щоб у їхніх серцях запанував мир. 








All the contents on this site are copyrighted ©.