2014-06-23 11:47:39

Міра Божої любові – любити без міри. Молитва «Ангел Господній» з Папою Франциском 22 червня 2014


Божа любов до нас не має міри, не можна обмежувати любові Бога, а приймаючи Ісуса Христа в Пресвятій Євхаристії, наше життя стає даром, – наголосив Папа Франциск у неділю 22 червня під час молитви «Ангел Господній», яку він проказав разом із тисячами паломників, зібраними на площі святого Петра у Ватикані. Зосереджуючи свої думки на урочистості Тіла й Крові Христової (Божого Тіла), яке в Італії та багатьох інших країнах було перенесене з четверга на неділю, Святіший Отець підкреслив, що Пресвята Євхаристія є доказом безмежності Божої любові. Церковна громада збирається навколо Пресвятої Євхаристії, щоб поклонитися найдорогоціннішому скарбові, який нам залишив Ісус.

Євангелія від святого Івана представляє повчання про "хліб життя", яке Ісус виголосив у Капернаумській синагозі, у якому Він стверджує: «Я – хліб живий, що з неба зійшов. Коли хтось цей хліб їстиме, житиме повіки. А хліб, що його я дам, – це тіло моє за життя світу» (Ів 6,51). Ісус підкреслює, що Він прийшов у цей світ не для того, щоб щось дати, але віддати Себе Самого, Своє життя, як поживу для тих, хто вірує в Нього. Це наше сопричастя з Господом зобов'язує нас, Його учнів, наслідувати Його, через наші вчинки вчиняючи своє життя, хлібом, переломленим задля інших, як Христос-Учитель переламав хліб, що дійсно є Його Тілом. Наше великодушне ставлення до ближнього є доказом того, що ми ламаємо своє життя задля інших.

«Щоразу, коли ми беремо участь у Святій Месі і живимось Христовим Тілом, присутність Ісуса і Святого Духа діє в нас, формує наше серце, передає нам внутрішні наставлення, які перетворюється на поведінку, згідно із духом Євангелія. – сказав Папа. – Насамперед – це послух Божому Слову, потім –братерство між нами, мужність християнського свідчення, творчий підхід до милосердя, здатність дати надію зневіреним, прийняти знедолених. Таким чином, Євхаристія допомагає дозріванню християнському стилю життя. Любов, прийнята з відкритим серцем, нас змінює, перетворює, вчиняє здатними любити не за людськими мірками, які завжди обмежені, але Божою мірою».

Його Святість запитав: «Якою ж є ота Божа міра?» і відповів, що вона не має міри. «Не можна виміряти Божу любов, – наголосив Святіший Отець. – Вона – безмірна! Тільки маючи в серці таку любов, ми будемо здатні любити навіть і тих, хто нас не любить, а це нелегко. Любити тих, хто нас не любить ... Ні, це нелегко! Адже, коли ми знаємо, що хтось нас не любить, то також і ми маємо бажання їх не любити. Але ні, ми повинні любити також і тих, хто нас не любить! Протистояти злу добром, прощати, ділитися, приймати. Завдяки Ісусові та Його Духові також і наше життя стає "переломленим хлібом" для наших братів. Живучи у такий спосіб ми відкриваємо для себе справжню радість! Радість бути даром, щоб віддячити за той великий дар, який ми першими отримали, без будь-якої нашої заслуги. Як це прекрасно: наше життя стає даром! У цьому полягає наслідування Ісуса».

Папа Франциск ще раз наголосив на тому, що міра Божої любові – це любити без міри! З Ісусовою любов'ю, приймаючи Пресвяту Євхаристію, також і наше життя стає даром, таким, яким було Ісусове життя. «Не забувайте про це: міра Божої любові - це любити без міри. Слідуючи за Ісусом, ми, за допомогою Пресвятої Євхаристії, перетворюємо наше життя у дар», – підкреслив Святіший Отець, додавши: «Ісус, Хліб вічного життя, зійшов з небес і став тілом завдяки вірі Пресвятої Діви Марії. Вона носила Його в Собі з невимовною любов'ю і потім віддано слідувала за Ним аж до Хреста й Воскресіння. Просімо у Пресвятої Богородиці, щоб допомогла нам наново відкрити для себе красу Пресвятої Євхаристії, вчинити її осередком нашого життя, особливо в недільній Літургії та адорації Пресвятої Євхаристії».





Папа Франциск: тортури – це смертний гріх
У неділю 22 червня 2014 р., після проказування молитви «Ангел Господній» разом з тисячами паломників, зібраних на площі святого Петра у Ватикані, Папа Франциск у зв’язку з Міжнародним днем на підтримку жертв тортур, який буде відзначатись 26 червня, засудив будь-яку форму тортур, назвавши їхнє застосування смертним гріхом.
Вселенський Архиєрей сказав: «26 червня будемо відзначати Міжнародний день на підтримку жертв тортур, проголошений Організацією Об’єднаних Націй. З цієї нагоди поновлюю рішуче засудження будь-якої форми тортур і заохочую християн включитись у співпрацю у справі їх скасування та підтримати жертви і їхніх рідних. Тортурувати людей – це смертний гріх! Це дуже важкий гріх !»
Міжнародний день на підтримку жертв тортур був проголошений ООН 1997 року. ООН визнала, що ніякі військові дії або загрози не можуть бути виправданням для катувань, закликаючи боротись із тортурами на законодавчому, адміністративному та судовому рівнях, надаючи допомогу всім, хто став жертвою тортур та інших жорстоких, нелюдяних або принижуючих людську гідність видів поводження і покарання, які зумисне причиняють біль, фізичне чи моральне страждання.








All the contents on this site are copyrighted ©.