2014-04-28 15:34:04

Dita e shën Gjon Palit II do të jetë festive në Poloni


Bien të dyja në tetor, përkujtimet liturgjike të dy shenjtorëve të rinj, Gjoni XXIII dhe Gjon Pali II. Më 11 tetor, përvjetori i hapjes së Koncilit II të Vatikanit, do të jetë festa e shën Gjonit XXIII, ndërsa më 22 tetor, përvjetor i fillimit të papnisë së Karol Vojtilës, do të kremtohet shën Gjon Pali II. Kjo festë e fundit, bëhet ditë pushimi festiv edhe në kalendarin civil polak, me kërkesën e Konferencës Ipeshkvnore të Polonisë.
All the contents on this site are copyrighted ©.