2014-04-26 16:42:05

Atë Lombardi: Benedikti XVI do ta bashkëkremtojë me Françeskun Meshën e Shenjtërimit të dy Papëve


Benedikti XVI do të bashkëkremtojë me Papën Françesku Meshën e Kanonizimit të dy Papëve, nesër, në Sheshin e Shën Pjetrit. Njoftimin, shumë të pritur, e dha drejtori i Sallës vatikanase të Shtypit, atë Federiko Lombardi, në fillim të takimit të fundit në Sallën e Shtypit të Vatikanit. Ja edhe fjalët e atë Lombardit për Meshën e nesërme në Sheshin e Shën Pjetrit:

“Papa i nderit Benedikti XVI e pranoi ftesën dhe e njoftoi Papën Françesku se nesër paradite do të jetë i pranishëm në kremtim e edhe se do të bashkëkremtojë. Kështu, do të jetë bashkëkremtues, gjë që nuk do të thotë se do të jetë edhe në elter. Me sa duket, në elter do të jenë kardinajtë Sodano e Re e pastaj, kardinali Xhivish, kardinali Valini dhe ipeshkvi i Bergamos. Papa i nderit do të jetë me kardinajtë e ipeshkvijtë, më të djathtë të tremes e do të na gëzojë të gjithë me praninë e tij”.
All the contents on this site are copyrighted ©.