2014-03-05 14:57:08

Не залишатись байдужими до торгівлі людьми. Послання Папи Франциска з нагоди Кампанії Братерства в Бразилії


З нагоди 51-ої з черги Кампанії Братерства в Бразилії, яка розпочалась у Попільну Середу 5 березня 2014 року, коли в римо-католицькій Церкві розпочався Великий Піст, Папа Франциск надіслав Бразилійській Єпископській Конференції окреме Послання.

Кампанія Братерства 2014 у Бразилії проходить на тему: «Братерство і торгівля людьми».

Святіший Отець, згадуючи щирість та тепло, з якими бразилійці прийняли його у липні минулого року, висловлює прагнення супроводжувати їх на шляху Великого Посту, ділячись своїми думками про Кампанію Братерства, яка згадує пасхальну перемогу, адже її гаслом є слова з 5-го розділу Листа святого апостола Павла до Галатів: «Христос нас визволив на те, щоб ми були свобідні» (Гал 5,1). Своїми стражданнями, смертю та воскресінням Христос визволив людство з кайданів смерті та гріха.

«Під час наступних сорока днів намагаймось дедалі більше усвідомити безмежне Боже милосердя до нас, Який просив, щоб ми виявили милосердя до ближніх, зокрема до тих, що найбільше страждають», – наголосив Вселенський Архиєрей.

Папа підкреслює, що неможливо залишатись байдужими, знаючи, що існують люди, до яких ставляться як до товару. А це діти, яких усиновляють задля торгівлі органами, жінки, обдурені та змушені до проституції, робітники, які зазнають експлуатації, не маючи права на голос. «Все це торгівля людьми!» – наголосив Святіший Отець.

Він нагадав також і про драматичні ситуації в родинах, де часто панує сваволя та деспотизм, закликаючи до глибокого іспиту совісті. Його Святість наголосив, що людська гідність є однаковою для кожної людської істоти, отже, коли топчемо гідність ближнього, це стається тому, що ми потоптали та продали свою власну гідність. Папа закликав не продавати свою людську гідність взамін за владу, славу, матеріальні достатки, бо ж наша гідність – як Божої дитини – була відкуплена ціною Ісусової крові на хресті.

Вселенський Архиєрей висловив сподівання, що християни та люди доброї волі Бразилії зобов’яжуться, щоб більше ніколи жоден чоловік чи жінка, діти чи молодь не стали жертвами торгівлі людьми. Найефективнішою основою наново привернути людську гідність є звіщення Христового Євангелія по всіх містах і селах, адже Христос хоче, щоб усі мали повноту життя.

На початку Кампанії Братерства в Бразилії Святіший Отець висловив сподівання, що «нове життя в Христі» пробудить у кожному серці почуття любові й співчуття до ближніх, які потребують визволення.







All the contents on this site are copyrighted ©.