2013-12-26 12:24:56

Різдвяне привітання Патріархів та Глав Церков Єрусалиму


«Посеред дійсності, сповненої труднощами, нас втішає те, що Христове світло й надалі сяє у найтемніших місцях», – пишуть у спільному різдвяному посланні патріархи та глави християнських Церков Єрусалиму.

Послання розпочинається словами святого євангелиста Івана «У ньому було життя, і життя було – світло людей. І світло світить у темряві, і не пойняла його темрява». Провідники християн різних конфесій, які визнають свою віру у Єрусалимі, звертають увагу на те, що дуже часто забуваємо про те, що народження Ісуса відбувалося у контексті значної політичної нестабільності, що «світ, у який прийшов Ісус, не дуже відрізнявся від теперішньої ситуації» на Близькому сході.

«Стійко віримо, – пишуть Глави Церков Єрусалиму, – що насильство не є розв’язкою, і що Ісус, Князь Миру, прийшов показати нам не лише шлях до примирення з Богом, але також як примиритися одні з одними».

Порівнявши втечу до Єгипту Пресвятої Родини із становищем сотень тисяч біженців, які змушені в наш час полишити власні домівки та все, що для них найрідніше, автори послання закликають вірних молитися за тих, які перебувають далеко від батьківщини, за організації, що надають допомогу, та за провідників держав і міжнародних організацій, щоб вони докладали зусилля для будування такого світу, у якому вже не буде необхідності шукати прихистку.







All the contents on this site are copyrighted ©.