2013-12-02 16:26:55

Папа Франциск: Дозволити Господеві нас зустріти, означає дозволити Йому нас любити


Папа Франциск закликав готуватися до Різдва молитвою, добрими вчинками та прославлянням Бога, відкриваючи своє серце на зустріч з Господом, Який все оновлює. Про це говорив у проповіді, виголошеній під час ранкової Святої Меси у перший понеділок Адвенту, 2 грудня 2013 року.

Пригадавши, що у ці дні Церква йде шляхом приготування до Різдва, Святіший Отець наголосив, що це не лише «річниця чи згадка про щось гарне». «Різдво, – сказав він, – це щось більше. Ми ступаємо на цю дорогу, щоб зустріти Господа. Різдво – це зустріч!».

Ця зустріч відбувається у серці, в житті, через віру, «а жити вірою не є легко». У євангельському уривкові, який прозвучав під час Святої Меси, розповідалося про сотника, який просив Христа вилікувати свого слугу. «Господь, – сказав Папа, – у Божому слові, яке ми почули, здивувався тим сотником, здивувався вірою, яку той мав. Він пройшов шлях назустріч Господеві, але пройшов його з вірою. І тому не лише сам зустрів Господа, але також пережив радість бути Ним зустрінутим. І це саме та зустріч, якої ми прагнемо: зустріч віри!».

Проповідник звернув увагу на те, що важливим є не стільки зустріти Господа, як дозволити Йому нас зустріти, адже тоді «Він входить у нас, Він наново нас перетворює». Але для цього потрібне «відкрите серце», щоб Господь зміг сказати те, що бажає сказати, «що не завжди є тим», що людина хотіла би від Нього почути. «Він – Господь, і Він скаже мені те, що призначене кожному з нас, тому що Господь не дивиться на нас усіх, як на збір, як на масу. Ні-ні! Він дивиться кожному в обличчя, в очі, бо любов не є такою собі абстрактною, любов є конкретною», – наголосив Папа Франциск, додаючи, що дозволити Господеві нас зустріти, означає дозволити Йому нас любити.

А підтримкою у цьому паломництві до Різдва нам буде «витривалість в молитві», «дієвість у братній любові», «наближення» до того, хто в потребі, та «радість, що випливає з прославляння Бога», а все це – з відкритим серцем, «щоб Господь міг нас зустріти».







All the contents on this site are copyrighted ©.