2013-07-14 12:06:38

Бог бажає милосердя! На молитві «Ангел Господній» з Папою Франциском 14 липня 2013


«Дорогі брати й сестри, сьогодні нашу недільну зустріч з нагоди проказування молитви Ангел Господній переживаємо у Кастель Ґандольфо. Вітаю мешканців цього прекрасного містечка! Хочу, насамперед, подякувати за ваші молитви», – цими словами Папа Франциск звернувся опівдні, 14 липня 2013 р., до кількох тисяч мешканців та гостей містечка Кастель Ґандольфо, які вщерть заповнили площу перед літньою резиденцію Вселенських Архиєреїв та прилеглі вулички.

Коментуючи євангельський уривок, в якому розповідається про милосердного самарянина, що допоміг чоловікові, зраненому розбійниками, Святіший Отець назвав його прикладом любові до ближнього. «Чому ж Ісус вибрав самарянина, як головну дійову особу притчі? Тому що юдеї зневажали самарян задля відмінних релігійних традицій; однак, Ісус показує, що серце цього самарянина було добрим і великодушним, і що він, на відміну від священика та левіта, здійснює на практиці волю Господа Бога, який бажає милосердя більше, ніж жертв», – зазначив Папа.

У цьому контексті Святіший Отець звернув увагу на те, що цього дня припадав літургійний спомин людини, «яка повністю прожила Євангеліє милосердного самарянина» – святого Камілло де-Лелліс, Небесного покровителя хворих та медпрацівників. Привітавши духовних синів і дочок цього святого, він побажав їм бути милосердними самарянами за прикладом засновника, а «лікарям, медсестрам і всім, хто трудиться в лікарнях» побажав керуватися таким самим духом.

Ввіривши працівників медичної сфери заступництву Пресвятої Богородиці, Папа Франциск запропонував ще одне молитовне намірення. «Вже незабаром, – сказав він, – Всесвітній День Молоді у Ріо-де-Жанейро. Я вирушаю туди через вісім днів, але багато молоді вирушає до Бразилії раніше. Тому, молімося за це велике паломництво, яке розпочинається, щоб Пресвята Богородиця Апаресідська, Покровителька Бразилії, керувала кроками його учасників та відкривала їхні серця на прийняття місії, яку їм доручить Христос».







All the contents on this site are copyrighted ©.