2012-07-01 12:05:30

Ісус прийшов, щоб зціляти тіло і душу людини. На молитві «Ангел Господній» з Папою Венедиктом XVI 1 липня 2012


Те чого ми найбільше повинні просити в Бога – це завжди стійкої віри. На це звернув увагу Папа Венедикт XVI у неділю, 1 липня 2012 р., перед останнім цього літа проказуванням молитви «Ангел Господній» на площі Святого Петра у Ватикані. Вже у вівторок, 3 липня, він від’їде до літньої резиденції у Кастель Ґандольфо, і зустрічі з паломниками відбуватимуться у цьому містечку, розташованому 20 кілометрів на південний схід від Риму.

Про віру Святіший Отець говорив в контексті євангельських розповідей, записаних святим Марком, про зцілення двох жінок, які вчинив Ісус: доньки голови синагоги Яіра та жінки, яка страждала від кровотечі. «Це два епізоди, в якому знаходимо два рівні прочитання; чисто фізичний: Ісус схиляється над людським стражданням та лікує тіло, і духовний: Ісус прийшов, щоб зцілити серце людини, дарувати спасіння та запросити до віри в Себе», – зауважив Венедикт XVI, пояснюючи, що в першій події, на звістку про смерть доньки, Спаситель каже батькові: «Не бійся, тільки віруй!», а пізніше оживляє дівчину. Друге зцілення також відбувається у два етапи: відбувається фізичне оздоровлення, але воно пов’язане з глибшим, «тим, яке дарує Божу благодать тому, хто відкривається Богові з вірою».

За словами Папи, ці дві розповіді про зцілення є для нас запрошенням подолати чисто матеріальний погляд на життя. «У Бога ми просимо багато зцілень від проблем, конкретних потреб, і це правильно, але те, чого ми повинні просити з наполегливістю, це дедалі міцнішої віри, щоб Господь оновив наше життя, непохитної довіри до Його любові та провидіння, яке ніколи нас не залишить», – сказав Венедикт XVI.

Ісус, будучи уважним до людського страждання, пригадує нам про тих, які допомагають хворим нести їхні хрести, а це лікарі, медперсонал, капелани в медичних закладах. Вони, за словами Святішого Отця, є «резервуарами любові», які приносять страждаючим спокій та надію. Для цього, – додав Папа, – потрібно професійного приготування, але його самого недостатньо, адже мова йде про людські істоти, які потребують також гуманності та уважності. Тому, поряд з професійним приготуванням, потрібне «формування серця», зустріч з Богом у Христі, яка відкриває серце для ближнього.

«Просімо у Пречистої Діви Марії, щоб супроводжувала нас на дорозі віри та в наших виявах конкретної любові, особливо щодо тих, які в потребах, просячи Її материнського заступництва для наших братів і сестер, які переживають страждання тіла та духа», – закликав на завершення Венедикт XVI.








All the contents on this site are copyrighted ©.