2012-04-23 12:01:21

У Божому слові та Пресвятій Євхаристії Ісус дійсно присутній між нами. На молитві «Царице Неба» з Папою Венедиктом XVI 22 квітня 2012


У третю неділю Пасхи за новим календарним стилем, 22 квітня 2012 року, опівдні, перед проказуванням Богородичної молитви «Царице Неба», Папа Венедикт XVI виголосив коротке повчання, присвячене дійсній присутності воскреслого Ісуса серед людей усіх часів.

Коментуючи євангельський уривок, в якому розповідається про те, як учні не впізнали Ісуса, думаючи що це привид, цитуючи відомого богослова Романо Ґвардіні, Святіший Отець зазначив, що Воскресіння є незрозумілою для нас дійсністю, але, не зважаючи на це, – воно реальне, оскільки «тілесне». Після воскресіння, яке не знищило знаки розп’яття, Ісус насправді живий та в тілі, так що споживає разом з учнями печену рибу. І саме ці знаки допомагають учням подолати сумніви.

«Спаситель запевняє Свою дійсну присутність між нами через Боже слово та Пресвяту Євхаристію», – вів далі Папа, пригадуючи випадок з учнями з Емаусу, які впізнали Христа «під час ламання хліба», та додав: «Таким чином, також і ми зустрічаємося з Господом під час Євхаристійного богослуження». У цьому контексті Святіший Отець вказав на те, що Великодній період – це, на загал, час, коли дітям уділяється Перше святе Причастя. «Закликаю, отже, парохів, батьків та катехитів добре приготовляти це свято віри, з великою ревністю, але також – з поміркованістю», – сказав Венедикт XVI, побажавши всім, щоб Божа Мати допомагала «уважно слухати Господнє слово та гідно брати участь в Трапезі Євхаристійної жертви, щоб стати свідками нового людства».







All the contents on this site are copyrighted ©.