2012-04-14 09:37:50

Річниці (Octava Dies)


Двом річницям, які наступного тижня відзначатиме Папа Венедикт XVI, присвятив свою суботню редакторську рубрику «Octava Dies» наш Генеральний Директор о. Федеріко Ломбарді, ТІ.

«85 років життя та 7 років понтифікату. Коли кардинала Йозефа Ратцінгера обрано Папою вже в досить похилому віці, – зазначає о. Ломбарді, – багато-хто запитували себе, чи після років, позначених недугою великого Попередника, той понтифікат, який розпочинався, буде таким насиченим та тривалим, як цього бажалося, і чи богослов, який протягом довгого часу очолював відомство визначено доктринального характеру, зуміє взяти на себе зовсім відмінне завдання пастирського управління Вселенською Церквою.

Протягом цих семи років ми вже мали 23 міжнародні подорожі у 23 різні країни, та 26 візитів у Італії, ми були свідками чотирьох Синодів Єпископів та трьох Всесвітніх Днів молоді, прочитали три енцикліки та отримали численні інші промови та акти церковного вчення, взяли участь в Році святого Павла та Році священства, ми бачили Папу, який з відвагою, покорою та рішучістю, тобто з ясним євангельським духом, виходив назустріч важким ситуаціям, таким, як криза, спричинена сексуальними зловживаннями. Ми прочитали його працю про Ісуса з Назарету та книгу-інтерв’ю “Світло для світу”, що є новим та оригінальним явищем. З послідовності та постійності його навчання ми зрозуміли, що пріоритетом його служіння Церкві та людству є спрямовувати життя до Бога, до Бога, Який дав нам Себе пізнати в Ісусі Христі; що віра та розум допомагають одне одному шукати істину та відповідати на очікування й запитання кожного з нас і людства в цілому; що забуття про Бога та релятивізм є величезними загрозами нашого часу. І за все це ми безмежно вдячні. І далі прямуємо з ним: на Всесвітню зустріч родин та на Близький Схід, до Синоду про нову євангелізацію та до Року віри. В Божих руках, в служінні Богові та Його Церкві».








All the contents on this site are copyrighted ©.