2012-03-26 18:10:19

Із радості віри народжується сила, щоб служити Христові навіть серед найважчих випробувань. Проповідь Папи Венедикта XVI під час Служби Божої в парку Двохсотліття Незалежності Мексики


У неділю, 25 березня 2012 р, відбулися головні події Апостольських відвідин Мексики Папою Венедиктом XVI: Служба Божа, яка зібрала понад шістсот тисяч вірних в парку Двохсотліття Незалежності та зустріч з єпископатом Латинської Америки в катедральному соборі м. Леон.

Двадцятикілометрову відстань від колегії Пресвятої Богородиці де-Мірафлорес, місця свого проживання в Леоні, до парку Двохсотліття Незалежності Святіший Отець подолав у гелікоптері, який піднявся в небо зі спортивного майданчика при колегії.

Коли Венедикт XVI прибув до вертолітної площадки парку Двохсотліття Незалежності, розташованої якраз за спорудженим престолом, його зустрів губернатор штату Ґванахуато. Далі Папа проїхав площею панорамним автомобілем, отримуючи черговий надзвичайно теплий прийом від сотень тисяч вірних, які прибули з усіх куточків країни, щоб взяти участь в богослуженні, а Святіший Отець відповів знаком взаємної любові, вдягаючи сомбреро, традиційний мексиканський головний убір. За три дні перебування в Мексиці він настільки захопив серця, що його називають «мексиканцем серед мексиканців».

У своїй проповіді під час Служби Божої Вселенський Архиєрей закликав вірних протистояти спокусі штучної та поверхневої віри, яка, іноді, є неповною та непослідовною. Папа сказав, що треба подолати втому віри і повернути радість буття християнами, спираючись на внутрішнє щастя пізнання Христа і приналежності до Церкви. «Від цієї радості, – додав він, – народжується сила, щоб служити Христові в важких умовах людських страждань, не думаючи про власний добробут».

Цитуючи слова 50 псалма «Серце чисте створи в мені, Боже», Венедикт ХVІ нагадав, що час Великого Посту, в якому перебуваємо, допомагає нам приготуватись до святкування великої таємниці смерті і Воскресіння Господа. Святіший Отець сказав, що для того, щоб добре приготуватися до Христової Пасхи мусимо мати чисте та нове серце, яке полягає у визнанні власної слабкості та відданні в Божі руки , щоб і далі надіятися на Його обітниці. Це і є найважливішою умовою, особливо в хвилини, в яких поєднуються біль і надія, такі, які на даний час переживає мексиканський народ та інші народи Латинської Америки.

Роздумуючи над євангельським уривком, Венедикт XVI наголосив на тому, що прагнення людини до повноцінного життя насправді здійснилось на хресті, де Ісус, притягаючи всіх до себе, показав Господню славу і спасіння для всіх, як пшеничне зерно, що падаючи в землю, вмирає, проростає і дає рясні плоди. Тому Христос, не є для нас незвичним "легендарним героєм", але істинним Богом, для Якого ми живемо, Творцем людини, Творцем близькості неба і землі.

На завершення, Папа нагадав про мету Континентальної місії, тобто душпастирської програми, започаткованої в 2005 році Конференцією єпископатів Латинської Америки та Карибського регіону, яка спрямована на те, щоб у кожній єпархії відновити радість зустрічі всіх християн та християнських громад з Христом і, цим самим, змогти встояти перед спокусою послаблення віри. «Рік віри, проголошений для всієї Церкви, є запрошенням до справжнього і оновленого навернення до Господа, єдиного Спасителя світу», – сказав Венедикт ХVІ.

На закінчення богослуження, проведеного поблизу національного санктуарію Христа Царя, Святіший Отець подарував для нього мозаїку, яка буде там поміщена.







All the contents on this site are copyrighted ©.