2012-02-23 19:02:37

Послання Папи Венедикта ХVІ з нагоди Кампанії Братерства в Бразилії 2012 р.


Здоров’я для християнина – це щось більше, ніж тільки добре фізичне самопочуття. Не вистачає тільки фізичного здоров’я, адже, часто хворий більше страждає задля самотності та відкинення, до чого примушує недуга, ніж від того, що йому приносить фізичні терпіння. Хворим треба допомагати усвідомити, що біль, який вони переносять, може бути поєднаний з розп’ятим і воскреслим Христом, таким чином, беручи участь у таїнстві Його спасенного страждання.

У Посланні з нагоди бразилійської Кампанії Братерства, Святіший Отець Венедикт ХVІ закликав дбати також і про духовні потреби хворої людини. Він пригадав, як Ісус, перед тим, як оздоровлювати людей, найперше відпускав їм гріхи, навчаючи цим, що досконале одужання пов’язане з прощенням провин, а найважливішим є здоров’я душі. Ісус поєднував Свою спасенну місію з оздоровленнями, як читаємо у 4-му розділі Євангелії від святого Матея: «... ходив Ісус по всій Галилеї, навчаючи по їхніх синагогах, звіщаючи Добру Новину про Царство й вигоюючи всяку хворобу й усяку недугу в народі» (Мт 4,23).

Папа побажав, щоб за прикладом Ісуса Христа, у справжньому великопосному дусі, цьогорічна Кампанія Братерства в Бразилії натхнула серця вірних та людей доброї волі до дедалі більшої солідарності з хворими.








All the contents on this site are copyrighted ©.