2011-11-16 14:47:51

Псалми – цінні біблійні молитви, які відображають наші різні життєві ситуації. На загальній аудієнції з Папою Венедиктом XVI 16 листопада 2011


До щоденної молитви Псалмами закликав Папа Венедикт XVI, завершуючи присвячений їм цикл повчань в рамках загальних зустрічей з вірними, які відбуваються щосереди. Під час загальної аудієнції 16 листопада 2011 р. Святіший Отець коментував 110 (109) Псалом, який, за його словами, «дуже любила давня Церква та вірні всіх часів». Молитва, яка можливо була укладена з нагоди коронації царя, набрала ширшого значення, ставши величанням переможного Месії, прославленого по правиці Бога.

Папа зазначив, що для християн було зрозумілим, що оспіваний у Псалмі цар – це Христос, Месія, Який започаткував Боже царство та подолав могутніх цього світу. За його словами, Христове Пасхальне таїнство стало дійсністю, на яку згаданий псалом вказує, як на джерело зрозуміння правдивого значення царственості, яку слід переживати, як служіння та дарування себе, як шлях послуху та любові «до кінця». «Молячись цим Псалмом, просімо і ми в Господа Бога благодаті зуміти іти Його дорогами, наслідуючи Христа, Царя-Месію, бути готовими зійти разом з Ним на хресну гору, щоб разом з Ним увійти у славу й споглядати Його, як сидить по правиці Отця, переможного Царя та милосердного Священика, Який дарує прощення та спасіння всім людям», – заохотив вірних Венедикт XVI, пригадуючи, що ми також, як навчав святий Петро у своєму першому посланні, завдяки Божій благодаті, є «рід вибраний, царське священство, народ святий», а тому можемо припасти до джерел спасіння та звіщати світові Господні чуда.

«Дорогі друзі, – сказав на завершення Святіший Отець, – через ці останні катехизи я бажав представити вам деякі Псалми – цінні молитви, які знаходимо в Біблії і які відображають різні життєві ситуації та різні ставлення, які можемо мати до Бога. Хочу ще раз повторити вам всім, – додав він, – своє заохочення дедалі більше молитися псалмами».








All the contents on this site are copyrighted ©.