2011-09-18 11:18:50

Це не релігійний туризм і не шоу, але спільне шукання Бога. Папа Венедикт XVI звернувся до земляків напередодні свого візиту до Німеччини


Папа Венедикт XVI, який у четвер, 22 вересня 2011 р., вирушить у чотириденну подорож до Німеччини, напередодні візиту звернувся до земляків за посередництвом відеопослання. Запис, який кілька днів тому було здійснено у літній резиденції у Кастель Ґандольфо, 17 вересня ввечері в рамках передачі «Слово на неділю» транслював телеканал ARD німецького громадського мовлення.

Звертаючись до німців, Венедикт XVI висловлює радість з приводу того, що вже незабаром відвідає Німеччину. Він коротко розповів про основні моменти візиту та про свої очікування й переживання, пов’язані з ними.

«Це все не є релігійним туризмом, а тим більше, не є якимсь “шоу”, – наголосив Святіший Отець. – Про що насправді йдеться, говорить нам гасло цих днів: “Де є Бог, там є майбутнє”. Йдеться, радше, про те, щоб Бог повернувся у наше поле зору, той Бог, який часто там зовсім відсутній, але якого ми дуже потребуємо.

Можливо, ви запитаєте мене: “А Бог існує? І якщо існує, чи справді цікавиться нами? Чи можемо ми до Нього дійти?” – звертається Венедикт XVI до земляків, відповідаючи: Так, це правда, ми не можемо покласти Бога перед собою на стіл, доторкнутися до Нього, як до інструменту, чи взяти в руки, немов якийсь предмет. Ми повинні наново розвинути здатність відчуття Бога, ту здатність, яка в нас існує. Ми можемо відчути щось з величі Бога через велич всесвіту. Можемо використовувати світ через техніку, тому що він побудований раціонально. А у великій раціональності світу можемо розпізнати творчий дух, з якого він походить, а в красі створіння можемо відчути щось з краси, величі та доброти Бога. У Божому слові Священних Писань можемо почути слова вічного життя, які не походять просто від людей, але – від Нього, і в них ми чуємо Його голос. Не маю на увазі лише визначних: від святого Павла до Франциска з Ассізі аж до Матері Терези; маю на увазі багатьох простих людей, про яких ніхто не говорить. Однак, коли ми їх зустрічаємо, вони випромінюють щось доброго, щирого, радісного і ми знаємо, що там є Бог і що Він доторкається також і нас. Отож, в ці дні бажаємо докласти зусилля для того, щоб повернутися до споглядання Бога, повернутися до нас самих, щоб бути людьми, через яких у світ ввійде світло надії, яке є світлом, що походить від Бога та допомагає нам жити», – зазначив Папа, звертаючись до земляків напередодні Апостольського візиту до Німеччини.








All the contents on this site are copyrighted ©.