2011-08-19 19:00:02

Вкорінення у Христі дає крила нашій свободі. Проповідь Папи Венедикта XVI під час першої зустрічі з учасниками Всесвітнього Дня Молоді (18 серпня 2011)


Коментуючи євангельський уривок, який пригадує про важливість слухання та виконання Божого слова, Венедикт XVI зазначив, що для того, щоб це здійснити, потрібно, аби Ісусові повчання «сягнули серця, закоренилися в ньому та спрямовували усе подальше життя», бо без цього вони залишатимуться порожніми. Євангеліє підкреслює це через промовистий образ дому, збудованого на скелі, що витримує різні бурі, та дому, збудованого на піску, може навіть і в «райському місці», але який розпадається при першому натискові вітру. З цього випливає і заклик Папи до молоді: «Використайте ці дні для того, щоб краще пізнати Христа та мати впевненість у тому, що в Ньому закорінені ваш ентузіазм та ваша радість, ваші прагнення долати межі, осягати те, що є найпіднесенішим, аж до Бога, завжди мають певне майбутнє, тому що у вас вже перебуває повнота життя».

Будування на міцній скелі не лише вчиняє власне життя стабільним та міцним, але й проливає Христове світло на ровесників і на все людство. Існує багато таких, які вважають, ще не потребують коріння чи фундаментів, які б не були у них самих, прагнучи самим вирішувати, що є істина, добро, справедливість, хто гідний жити, а хто ні, хочуть керуватися лише миттєвими імпульсами. У дійсності, такі спокуси ведуть до чогось непевного, як існування без горизонтів. «Бог же, – звернув увагу Святіший Отець, – шукає відповідального співрозмовника, когось, хто є здатним діалогувати з Ним та Його любити. Так насправді це можна осягнути через Христа, та, закорінені у Ньому, даємо крила нашій свободі».

Тому Венедикт XVI закликав юнаків і дівчат бути розважливими та мудрими і будувати своє життя на міцній основі, якою є Христос. «Тоді ви, – сказав він, – будете щасливі, блаженні, а ваша радість заражатиме інших. Вони запитуватимуть, у чому секрет вашого життя та відкриють, що скелею, яка підтримує усю будівлю та на яку спирається усе ваше життя, є особа Христа, вашого приятеля, брата, Господа, Божого Сина, який став людиною та надає сутність усьому всесвіту».








All the contents on this site are copyrighted ©.