2011-05-30 11:47:19

Марія – приклад для християн. Через поріг тисячоліття з Іваном Павлом ІІ (37)


RealAudioMP3 Ось і наблизився до кінця травень, місяць, у якому ми з особливою любов’ю і довір’ям молились до Пресвятої Богородиці, прославляли і величали нашу Небесну Неньку. І в нашій рубриці, присвяченій беатифікації Папи Івана Павла ІІ та 10-річчю його відвідин України, заторкнемо тему, яку блаженний Іван Павло ІІ розгорнув під час останньої травневої загальної аудієнції 1992 року: Марія – приклад для християн.

«Пречиста Діва Марія покликана виконати активну роль у вирішальній події історії людства – відкупленні, а виявляється ця Її роль у покірних словах: «Ось я слугиня Господня» та «Нехай станеться зі мною за Твоїм словом» (Лк 1,38). Участь Пречистої Діви Марії у ділі відкуплення, – сказав Іван Павло ІІ, – є зразком для всіх християн, що більше, для всіх людей, які шляхами науки, техніки, економічної діяльності, суспільних та політичних організацій мають намір сприяти тому, щоб навіть і в новій технологічній епосі людина переважала над речами, совість – над матеріалістичними процесами, які загрожують знищити цінність людської особи та значення життя.

Активна участь означає покірне підкорення Всевишньому Творцеві, признаючи – і саме тому, що до цього, крім філософії та богослов’я, приводить також і справжня наука – невимовну присутність і вищість Господа Бога. Ще щире та вірне прийняття власної відповідальності, яка лежить на кожній людині, чи вона дослідник, чи доцент, професіонал, політичний діяч, чи робітник, бо ж вони повинні мати такий самий ідеал як місіонер чи монах. Ми, віруючи, маємо привілей пізнати й зрозуміти цей глибокий вимір культури та праці, і змогти пов’язати все з містерію воплоченого Слова, що, за словами Євангелії від святого апостола Івана «просвічує кожну людину», – сказав блаженний Іван Павло ІІ.








All the contents on this site are copyrighted ©.