2011-04-18 13:57:56

Через поріг тисячоліття з Іваном Павлом ІІ (5). Папа про Страсний тиждень


RealAudioMP3 Також і сьогодні, з нагоди беатифікації Папи Івана Павла ІІ та 10-ої річниці його візиту в Україну, пропонуємо вашій увазі коротку рубрику, в якій здійснюємо духовне паломництво шляхом усього його понтифікату, ділячись скарбами думок і повчань Слуги Божого Івана Павла ІІ.

Ось його слова з нагоди Страсного тижня 1989 року:

«У Страсний тиждень Церква запрошує нас ще глибше вдивлятись у страждання Ісуса Христа, який полюбив нас аж до хресної смерті.

У хресті нашого Спасителя – наша надія, доказ всемогутньої любові та безмежного милосердя до людей. Хрест – це підтвердження безмірної Любові, тієї любові, що спасла світ від гріха й вічної смерті.

Але хрест запрошує відповісти любов’ю на любов. Богові, що першим нас полюбив, з нашого боку можемо дати знак своєї внутрішньої співучасті в Його задумі спасіння. Не завжди можемо відкрити в цьому задумі спасіння відповідь на питання «чому?», стосовно всіх болів і страждань, з якими зустрічаємось на шляху нашого життя. Однак, підтримані вірою, можемо бути впевненими, що йдеться про задум любові, в якому всі людські хрести, великі й маленькі, немов зливаються в один-єдиний хрест Ісуса Христа.

Отже, хрест означає для нас запоруку життя, воскресіння й спасіння, бо вміщає в собі оновлюючу силу Христового Відкуплення. І ми, з нашим досвідом щоденних терпінь, покликані брати участь у цій містерії, що є, очевидно, стражданням, але, одночасно, також і славою.

Як справжні учні й послідовники Ісуса Христа, беріть участь у стражданнях нашого Спасителя, щоб всюди і завжди бути також і свідками Його Воскресіння – а це зможете зробити, даючи світлий приклад свого християнського життя», – сказав святої пам’яті Папа Іван Павло ІІ.








All the contents on this site are copyrighted ©.