2010-09-05 14:06:25

Стосунки з Богом через зустріч з Христом – запорука дозрівання особи. Молитва «Ангел Господній» з Папою Венедиктом XVI 5 вересня 2010


У неділю, 5 вересня 2010 р., після короткотривалих відвідин містечка Карпінетто Романо, Папа Венедикт XVI зустрівся з паломниками, які прибули до Кастель Ґандольфо, щоб опівдні разом з ним проказати молитву «Ангел Господній».

Промовляючи до присутніх, Святіший Отець представив своє Послання з нагоди ХХVI Всесвітнього Дня Молоді, відзначення якого буде наступного року в Мадриді. Говорячи про його тему «Вкорінені та збудовані на Христі, міцні у вірі», Венедикт XVI зазначив, що це є пропозиція плисти проти течії, адже «хто сьогодні пропонує молоді бути “вкоріненими” та “міцними”?», натомість, наголошується на невпевненості, рухомості, мінливості. Однак, як підказує досвід, кожне покоління покликане здійснити відкриття сенсу життя. «І саме тому, я хотів запропонувати послання, яке, згідно з біблійним стилем, пригадує образи дерева та дому», – сказав Папа, пояснюючи, що молода людина є немов дерево, що росте і потребує глибокого коріння, а будівля пригадує про необхідність надійного фундаменту.

Отже, сказав Венедикт XVI, суть послання у висловах «в Христі» та «у вірі», адже повне дозрівання особи ґрунтується на стосунках з Богом, які відбуваються через зустріч з Ісусом. Папа побажав, щоб «світло Христового обличчя засяяло у серці кожної молодої людини», а Пречиста Діва Марія захищала своїм покровом спільноти та групи, які збираються на зустріч в Мадриді у 2011 році.







All the contents on this site are copyrighted ©.