2010-05-03 13:38:27

З Ісусом усе можливе, тому не треба боятися рішучих постанов. Папа Венедикт XVI до молоді Турину


У сучасному світі нелегко дається справжня любов, але з Ісусом усе можливе. Тому, слід не боятися рішучих рішень та вірно їх виконувати. Про це говорив Святіший Отець Венедикт XVI, зустрічаючись в неділю, 2 травня 2010 р., пополудні, з молоддю міста Турину, в рамках свого паломництва до плащаниці, яка зберігається у цьому північноіталійському місті.

Під час зустрічі, яка відбувалася на площа Святого Карла, Папа коментував євангельський уривок про юнака, який запитував Ісуса: «Що маю робити, щоб осягнути вічне життя?» Саме цій темі був присвячений Апостольський Лист до молоді, який Слуга Божий Іван Павло ІІ скерував до юнаків і дівчат 25 років тому. Венедикт XVI зазначив, що сьогодні непросто говорити про вічне життя, адже теперішня ментальність схильна думати, що не існує нічого остаточного, усе змінюється, і то дуже швидко. Це спричинюється до того, вказав Папа, що поширюється хибна думка про те, що неможливо робити остаточних рішень, зобов’язуючих на все життя. «Але хіба це відповідний спосіб використання свободи? – запитував Святіший Отець. – Хіба є правдою те, що для того, аби бути щасливими, мусимо задовольнятися дрібними і швидкоплинними хвилевими радостями, які, закінчившись, залишають гіркоту в серці?».

Папа наголосив на тому, що це не є справжньою свободою і дорогою до щастя. Ми створенні для остаточних і невідкличних рішень, які дають повноту сенсу нашому існуванню. В акті сотворення Бог «вклав у серце кожного з нас насінину життя, яке повинно досягнути чогось прекрасного та великого». «Майте відвагу на остаточні рішення і вірно ними живіть! – Закликав Святіший Отець. – Господь може покликати вас до подружжя, до священства, до богопосвяченого життя, до особливого дарування себе самих: відповідайте Йому зі щирістю!»

У розмові з багатим юнаком, вів далі Венедикт XVI, Ісус вказує на те, що саме є справжнім багатством: любов. Знаємо, що слово «любов» має різні значення, тому ми потребуємо Вчителя-Христа, Який показує нам його найглибший сенс. Як знаємо зі Святого Письма, Любов – це власне ім’я Бога. Ісус зробив нас учасниками цієї любові, і нема нічого більшого для людини, слабкої та смертної істоти, як можливість стати учасником життя Божої любові. Сьогодні живемо у культурному контексті, який не сприяє глибоким і безкорисливим міжлюдським стосункам, спонукаючи замкнутися у самих собі, в індивідуалізмі. «Але серце молодої людини з природи є чутливим до справжньої любові, – наголосив Святіший Отець. – Тому, з великим довір’ям звертаюся до кожного з вас і кажу вам: зробити з вашого життя щось прекрасне та велике нелегко, це вимагає зусиль, але з Христом усе можливе!».

Папа закликав юнаків і дівчат жити зустріччю з любов’ю Христа в тісних стосунках із Ним, а це осягається у Церкві і в Святих Тайнах. Кожен повинен почуватися живою частиною Церкви, включеним у діло євангелізації. «Молоде Турину та П’ємонту, – закликав наприкінці Венедикт XVI, – будь свідком Христа у цих наших часах! Нехай свята Плащаниця буде для вас особливим запрошенням відбити у вашому дусі обличчя Божої любові, щоб ви самі, у ваших середовищах, з вашими ровесниками, були вірогідним проявом Христового обличчя».







All the contents on this site are copyrighted ©.