2010-03-03 16:02:36

Европскиот суд ја прифати жалбата за присуството на крстот во училиштата


Европскиот суд за човекови права ја прифати жалбата против пресудата од страна на Италија на 3 ноември минатата година, којаштого забрануваше крстот во училниците. Позитивни коментари од страна на кардинал Erdo, претседател на Советот на Европските бискупски Конференции, и на Msgr. Џордано, постојан набљудувач на Светата Столица во Советот на Европа, за којшто ова известување ја открива вистинската смисла на Крстот. Чин на здрав разум - изјави кардиналот Бањаско, претседател на ЦЕИ – којшто препознава дека коренот на културата и историјата на Европа, се заснова врз основата на Евангелието претставено од Исус Христос. Врховниот судски совет на Судот ќе го разгледа ова прашање во текот на следните месеци.All the contents on this site are copyrighted ©.