2010-01-24 14:35:37

Богородична молитва «Ангел Господній» з Папою Венедиктом ХVІ 24 січня 2010 року


Перед Богородичною молитвою «Ангел Господній», яку Святіший Отець проказав разом із тисячами вірних, що опівдні заповнили площу святого Петра у Ватикані, Папа запропонував призадуматись над одним із біблійних уривків, який сьогодні, 24 січня 2010 р., був прочитані у римо-католицьких храмах, а саме, над словами святого апостола Павла з першого листа до Коринтян, у якому автор порівнює Церкву з людським тілом: «Так само, як тіло є одне, хоч і багато має членів, і всі члени тіла, хоч є їх і багато, становлять одне тіло, так і Христос. Усі бо ми христилися в одному Дусі, щоб бути одним тілом чи то юдеї, чи греки, чи раби, чи вільні, і всі ми були напоєні одним лише Духом» (1 Кор. 12,12-13).

За словами Венедикта ХVІ, метою автора Богом натхненного тексту було передати читачам «ідею єдності в різноманітності харизм, які є дарами Святого Духа», і завдяки яким Церква є немов один багатий і живий організм, є плодом єдиного Духа, Який провадить усіх до міцної єдності. Церква «продовжує в історії присутність воскреслого Господа, особливо, через Святі Тайни, Боже Слово, харизми та служіння, розподілені у спільноті. Тому, власне, у Христі та в Дусі Церква є одною і святою, тобто глибоким сопричастям, що перевищує людські можливості та їх підтримує», – підкреслив Папа.

У контексті теми єдності Папа пригадав, що завтра, в базиліці Святого Павла поза мурами, він відслужить Вечірню з нагоди закінчення Тижня молитов за єдність християн. У богослужінні візьмуть участь представники інших християнських Церков та Церковних спільнот Вічного Міста. Папа закликав молитись за єдність усіх християн і, згідно із темою цьогорічного молитовного тижня, бути свідками розп’ятого і воскреслого Христа, та зазначив, що саме єдність християн робить звіщення Євангелія ефективнішим і вірогіднішим.

А на закінчення Єпископ Риму коротко розповів вірним про святого Франциска де Саль, покровителя журналістів і католицької преси, якого пам’ять сьогодні звершує Латинська Церква. А після молитви «Ангел Господній» та благословення, Вселенський Архиєрей пригадав, що вчора, 23 січня, у Барселоні в Іспанії, проголошено блаженним о. Хосе Самсо-і-Еліас, священика-мученика, який перед смертю простив своїх мучителів, а тому був правдивим свідком Ісуса Христа, ставши для усіх священників прикладом для наслідування.







All the contents on this site are copyrighted ©.