2009-10-18 13:08:58

Підсумок Послання Папи Венедикта XVI з нагоди Всесвітнього Місійного Дня


Сьогодні, 18 жовтня 2009 р., у третю неділю жовтня, Церква відзначає Всесвітній Місійний День. На це відзначення Вселенський Архиєрей Венедикт XVI написав своє послання, темою якого є слова з Книги Одкровення «Ходитимуть народи в світлі» (Одк 21,24).

Звертаючись, насамперед, до співбратів у єпископстві, а також до душпастирів, місіонерів та усіх християн, Святіший Отець пригадує що завданням церковної місії є просвічувати усі народи євангельським світлом, щоб вони прямували до Бога і у Ньому віднайшли своє цілковите здійснення.

Венедикт XVI підкреслює, що усі народи покликані до спасіння, тобто до повернення до свого джерела, яким є Бог. Початок цього покликання – у смерті та воскресінні Ісуса Христа, Який притягає до себе усі речі, оновлює їх і вчиняє учасниками вічної Божої радості. Щоб поширювати цю благовість надії, Господь посилає своїх учнів звіщати Боже царство, щоб усі народи стали єдиним Божим людом. Тому, пригадує Папа, звіщення Євангелія повинно стати для нас першочерговим завданням. Церква прагне перемінити світ, звіщаючи Євангеліє любові, яке постійно просвітлює світ і додає відвагу до життя і діяння.

Окреме місце у цьому контексті займає звіщення Христа тим, які Його ще не пізнали. Венедикт XVI підкреслив, що натхненні прикладом святого Павла, Апостола Народів, усі ми повинні усвідомити, що Бог має чисельний народ у всіх містах, через які проходять сучасні апостоли, а тому вся Церква повинна бути задіяна у звершенні місій, аж доки не буде повністю довершене спасенне Христове верховенство у світі. Окремо Святіший Отець згадує про те, що ми покликані до місій також і через мучеництво, заохотивши згадати в молитвах ті Церкви, а також місіонерів, які здійснюють своє служіння в умовах переслідувань та дискримінації.

Своє послання Папа завершує закликом, скерованим до всіх католиків, молитися до Святого Духа, аби за Його діянням у Церкві зростало усвідомлення відповідальності за звіщення Божого Царства, та підтримувати всіх тих, які докладають для цього зусилля, особливо в ситуаціях переслідувань. Святіший Отець теж закликає до живого свідчення Церковної спільності також і шляхом економічної допомоги тим молодим церковним спільнотам, які, часто в умовах крайньої нужди, звіщають народам Євангеліє любові.







All the contents on this site are copyrighted ©.