2009-06-30 12:44:39

Заклік да Году Сьвятарства


- Мы перадаём ліст арцыбіскупа Маўро Піяченца, сакратара Ватыканскай Кангрэгацыі для духавенства, накіраваны ўсім святарам у свеце, у якім тлумачыцца, як Год Святарства будзе адкрыты і мэты яго адкрыцця, якія запрапанаваў Бэнэдыкт XVI.
Паважаныя Святары! Прыкладна за два тыдні, у пятніцу 19 чэрвеня, у свята Найсвяцейшага Сэрца Езуса, мы будзем суіснаваць у інтэнсіўным моманце веры, цесна аб'яднаўшыся з святарамі і з Святым Айцом, калі ў Папскай Базіліцы Св. Пятра ў Ватыкане цэлебрацыяй Вячэрні мы пачнем Год Святарства.
Кожны дзень мы пакліканыя да навяртання, але сёлета знаходзімся ў цеснай сувязі з тымі, хто атрымаў пасвячэнні ў святары.
Навяртанне да чаго? Навяртанне стаць больш пэўнымі, вызначыцца, хто мы, што для нас ёсць служэнне ў Касцёле, якое цалкам звязана з нашым аднаўленнем і радаснай свядомасцю нашага проста "быць", якое павінна стаць "дзейнічаць", або здольнасць запрапанаваць месца ў нашым сэрцы для Хрыста, Добрага Пастыра, жыць у нас і дзейнічаць праз нас. Наша духоўнасць не можа быць ніякай іншай, як толькі адлюстраваннем духоўнасці Хрыста, Першасвятара з Новага Запавету.
Сёлета Вярхоўны Пантыфік заклікаў разам звярнуцца да асобы Хрыста, Сына Божага, у зносінах з Айцом і Святым Духам, які стаў чалавекам у лоне Панны Марыі, і да яго місіі выявіць Айца і яго выдатны план збаўлення. Гэтая місія Хрыста - будаўніцтва Касцёла: гэта "Добры пастыр" (гл. Ян 19, 1-21), які дорыць жыццё Касцёлу (гл. Eф 5, 25).
Навяртанне павінна быць, і кожны дзень, каб у жыцці кожнага з нас было яшчэ больш жыцця Хрыста. Мы павінны быць людзьмі, павінны імкнуцца жыць у непарыўнай сувязі святой і чароўнай любові, любові, якая дае жыццё (сюды ўключана таксама багацце святой бясшлюбнасці), якая патрабуе сапраўднай салідарнасці з тымі, якія пакутуюць, і з беднымі ва ўсёй іх галечы. Мы павінны быць працаўнікамі ў будаўніцтве аднаго Хрыстусовага Касцёла, мы павінны жыць салідарна з Папам, з Біскупамі, з братамі і з вернікамі. Мы павінны жыць у зносінах з Касцёлам, у безупынным вандраванні ў нетрах містычнага Цела.
Мы павінны мець магчымасць духоўна працаваць сёлета "dilatato corde" ("раскрыўшы сэрца") у карэспандэнцыі з нашым пакліканнем, з тым, каб лепш гаварыць аб тым, што ў ісціне, " ужо не я жыву, але Хрыстос жыве ўва мне" (Гал 2, 20).
Вернікі і семінарысты, манахі і манахіні, парафіяне, мы разам можам знайсці ў Ватыканскай Базіліцы пад старшынствам Найсвяцейшага Айца падчас Вячэрні пасля ушанавання рэліквій сэрца святасць святароў на хвалу містычнага Цела Хрыстова, яркім прыкладам якой з'яўляецца святы Ян Марыя Віанней.
Паколькі мы не можам быць усе ў Рыме, вы можаце зрабіць гэта на сваёй тэрыторыі, аб'яднаўшыся ў духоўнай малітве.








All the contents on this site are copyrighted ©.