2009-05-03 13:01:19

Марійська молитва з Папою Венедиктом XVI у першу неділю травня


3 травня 2009 р., у першу неділю місяця, Святіший Отець, після Божественної Літургії, яку він очолив в базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди священичих свячень, ще раз звернувся до вірних із недільним повчанням, проказав молитву «Царице Неба» та уділив усім присутнім своє Апостольське благословення. Помолитись із Вселенським Архиєреєм прибуло багато вірних із Риму, інших міст Італії та навіть з найвіддаленіших куточків світу, – центральна площа Ватикану була заповнена паломниками.

Відразу на початку Святіший Отець зазначив, що не випадково він обрав саме цю четверту неділю Пасхи як день свячень 19-тьох нових священників для Римської дієцезії, адже саме у цю неділю біблійні читання звертають нашу увагу на Ісуса як Доброго Пастиря, додаючи, що саме з цієї причини сьогодні відзначається ще й Всесвітній День молитви за покликання. Вселенський Архиєрей пригадав, що у його зверненні, з нагоди цієї події, він запропонував призадуматись над темою: «Довіра до Божої ініціативи та відповідь людини». Довіра до Всевишнього, Який усіх кличе до святості, а деяких до особливішого служіння та посвячення, проявляється у молитві. Ми повинні багато молитись за покликання, наголосив Папа, просити цього дару, як в особистій розмові із Богом, так і у спільній, щоб велич та краса Божої любові потягала багатьох до слідування за Ісусом, священичим шляхом, або у богопосвяченому стані. За словами Папи Венедикта ХVІ необхідні також підносити наші молитви за святі подружжя, які були б здатні вказати своїм дітям, особливо, власним прикладом, на горизонти, до яких необхідно прагнути вільній людині.

Святі, яких Церква пропонує своїм вірним для почитання, вказують на дозрілий плід зустрічі Божого покликання та відповіді людини. «Довірмо їхньому небесному заступництву нашу молитву за покликання», – промовив Святіший Отець, додаючи, що є ще й інше намірення, у якому потрібно молитись, а саме: Апостольська подорож Вселенського Архиєрея у Святу Землю, яка розпочнеться 8, а завершиться 15 травня. Папа відвідає головні місця, пов’язані із нашою вірою. Це паломництво Єпископа Риму скероване на те, щоб підтримати християн тієї землі, запевнити їм духовну близькість, адже вони щоденно зустрічаються із багатьма труднощами. «Крім того, я буду паломником миру, в ім’я єдиного Бога, Який є Батьком усіх. Свідчитиму про діяльність Католицької Церкви, на користь тих, які намагаються практикувати діалог і примирення, щоб дійти до тривалого та стабільного миру у справедливості та взаємній пошані», – наголосив Вселенський Архиєрей, висловлюючи своє переконання, що ця подорож матиме велике екуменічне та міжрелігійне значення.

Заохочуючи зібраних молитись до Матері Доброго Пастиря за нововисвячених священиків та за добрі покликання, Святіший Отець закінчив свою промову та розпочав молитву «Царице Неба».







All the contents on this site are copyrighted ©.