2009-03-22 07:22:18

"Динамічна сила майбутнього – у вас". Зустріч Папи Венедикта XVI з молоддю Анголи


Останньою подією 5 дня Апостольської подорожі Венедикта XVI до Африки, що був другим днем перебування у Анголі, стала зустріч з молоддю на столичному стадіоні «Дос Кокейрос», який вміщає понад 30 тисяч людей. Темою заходу була цитата з Книги Одкровення «Ось, новим творю все». Серед присутніх юнаків та дівчат були сироти та інваліди, жертви громадянської війни.

«Ви прийшли, щоб зустрітися з Наступником святого Петра, щоб разом зі мною звіщати перед усіма радість віри в Ісуса Христа та відновити зобов’язання бути в наші дні Його вірними учнями», – розпочав свою промову Венедикт XVI, зазначаючи, що молодь часто має багато труднощів, але також є носієм великих надій, ентузіазму, великого бажання розпочинати все наново.

Майбутнім нового людства є Бог, а його передвісником – Церква, зазначив Папа, вказуючи на те, що якщо уважно придивитися, вона з бігом часу не старіє, а навпаки, омолоджується, тому що прямує назустріч Господеві, до джерела, з якого струменіє молодість, відродження, сила життя.

Промовляючи до тисяч молодих людей, поранених під час війни, постраждалих від мін, Святіший Отець зазначив, що в їхніх серцях може зродитися сумнів: коли ж саме Бог почне оновлювати все створіння. «Ісус не залишає нас без відповіді, Він ясно говорить нам: відновлення починається з середини, ви отримаєте силу з висоти. Динамічна сила майбутнього знаходиться у вас в нутрі, – зазначив Венедикт XVI, додаючи, – Ви є насінням, яким Бог засіває землю, єдиною можливою дорогою є пожертвувати життя для любові, померти задля любові».

Папа заохотив юнаків та дівчат відважуватися на конкретні рішення, тому що саме вони не руйнують свободу, але створюють для неї вірний напрямок, дозволяючи іти вперед і осягати щось велике в житті. Таким чином, між вами, говорив Святіший Отець до молоді Анголи, створюватимуться острівці, оазиси християнської культури, яка, згодом, поширюватиметься на великі території, на яких стане видимим «місто святе, що сходить з неба від Бога, приготоване, мов наречена, прикрашена для свого нареченого» (пор. Од. 21,2). «Це життя, яке заслуговує, щоб бути прожитим, і цього від щирого серця вам бажаю. Хай живе молодь Анголи!»

Після зустрічі з молоддю Папа Венедикт XVI повернувся до Апостольської Нунціатури в Луанді.







All the contents on this site are copyrighted ©.