2009-03-21 10:48:19

Папа Венедикт XVI в Анголі: Свята Літургія в храмі Святого Павла в Луанді


У суботу, 21 березня 2009 р., о 10.00 місцевого часу, Папа Венедикт XVI очолив Службу Божу в храмі святого Павла у Луанді, яку молився разом з представниками духовенства та церковних рухів Єпископської Конференції Анголи та Сан-Томе і Принсіпі.

Розпочавши свою проповідь з коментарів до біблійних читань, Венедикт XVI підкреслив, що їхньою загальною темою є «Поспішімо пізнати Господа». У притчі про митаря та фарисея, зазначив Папа, бачимо чоловіка, який стукав до дверей милосердя Божого і був виправданий. Бог багатий милосердям. Протягом століть не перестає збільшуватись кількість тих, які осягнули це милосердя, і ми повинні дякувати Богові за те, що покликав нас приєднатися до них.

Папа зупинився на зустрічі святого Павла з Ісусом на дорозі до Дамаску та закликав кожного поспішати на зустріч з Воскреслим Господом, яка здатна здійснити глибоку переміну нашого «я».

Згадавши про деякі моменти історії країни, де дві різні етнічні спільноти віднайшли у християнській релігію опору порозуміння, Венедикт XVI закликав сучасних ангольців саме там шукати шляхів порозуміння та проповідувати Воскреслого Христа своїм землякам. Адже ще багато з них живуть в страху перед злобними духами, і чуються під загрозою з їх боку. Ми ж досвідчили, зазначив Папа, що без Христа життя є неповним, йому бракує певної дійсності, а тому, нашим обов’язком є допомогти їм віднайти дорогу до вічного життя. «Допомагаймо людській бідності зустрітися з Божим милосердям», – закликав Святіший Отець.

Після Служби Божої Папа удлілив окреме благословення тисячам вірних, які зібралися на площі перед храмом, та від’їхав до Апостольської Нунціатури. Звідти ввечері він вирушить до стадінону "Дос Кокверіос", де відбудеться зустріч з молоддю, яка буде завершальною подією сьогоднішнього дня.







All the contents on this site are copyrighted ©.