2008-12-03 13:06:53

Загальна аудієнція з Папою Вененедиктом XVI
3 грудня 2008 р.


У середу, 3 грудня 2008 р., в залі Павла VI у Ватикані, відбулася традиційна загальна аудієнція Папи Венедикта XVI з вірними. Святіший Отець далі вів свої катехизи, присвячені постаті та вченню святого Апостола Павла. Цієї середи Папа навчав про стосунок між першою людиною – Адамом та Христом, якого Павло називає другим Адамом.

Вчення святого Павла про адамів гріх та його руйнівні наслідки для людського роду спрямоване на те, щоб наголосити на винятковому дарові Христової благодаті для людства. У цьому світлі, вчення про первородний гріх пояснює жалюгідність людського стану, однак святий Павло також підкреслює моральну відповідальність кожної людини за цю трагічну дійсність. «Всі бо згрішили й позбавлені слави Божої», – читаємо у посланні до Римлян. Тепер же, вірою в Ісуса Христа, ми виправдані і встановили мир з Богом. Христос, новий Адам, своєю слухняністю Отцеві, звільнив нас від давнього тягаря гріха і смерті. У Хрищенні Він занурив нас у свої спасенні смерть і воскресіння, та вчинив нас усиновленими дітьми Отця. Нове життя і свобода, яку ми отримали через Христову благодать, спонукає нас бути свідками впевненої надії на те, що все створіння буде визволене від рабства тління, щоб взяти участь у славній свободі дітей Божих (пор. Рим 8,19-21).

Підсумок свого повчання Венедикт XVI переказав різними мовами та привітав окремі групи прочан. Звертаючись до молоді, Папа запросив наново відкрити духовний клімат приготування до Різдва, а подружні пари, які нещодавно побралися, заохотив ставати будівничими справді християнських сімей, беручи за приклад Пресвяту Родину з Назарету, на яку звертаємо особливу увагу саме тепер, в період приготування до Різдва.







All the contents on this site are copyrighted ©.