2008-06-30 17:21:47

Професія Довічних Обітів у Львові


29 червня 2008 р., у празник Пресвятої Євхаристії за старим календарним стилем, о. Миколай Коробій та брати Йосиф Щур та Федеріко Островський – ченці Василіанського Чину святого Йосафата, під час Святої Літургії у львівському храмі св. Андрія, склали професію Довічних Обітів на руки о. Йоанікія Чверенчука, Протоігумена Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні.

У присутності численного збору Божого народу, о. Миколай та брати Йосиф і Фередіко перед Богом заявили, що бажають чернечого життя і що з належною розвагою і свобідною волею приступають до Господа. Вони свідомі, що добрі діла осягаються трудом і терпінням довершуються, тому за заповіддю Господньою вирікаються грішного світу і того, що у світі. Ченці приреклися зберігати послух настоятелям і повинність чернечій спільноті, – послух, який не принижує людську гідність, але навпаки, є її гарантом; послух не рабський, але синівський. Вони приреклися зберігати дівство й невинність аж до смерті й перебувати у добровільному убожестві, нічого для себе не набуваючи. Також заявили, що будуть совісно і вірно зберігати правила Василіянського Чину, безупинно чинити поступ в чеснотах і досконалості, а воднораз, що готові перенести горе й невигоду чернечого життя задля Небесного Царства. Усе це наміряють довершити не власними силами, але за Божою допомогою. Крім того ченці обіцяли Вселенському Архиєреєві, Христовому Намісникові, повсякчасну вірність і підлеглість, що не будуть старатися про настоятельства в Чині та церковні гідності.

Згідно з обрядом професії ченці зачитали свої приречення, прийняли постриг й отримали з рук настоятеля параман, нагрудний хрест, мантію, каптур і запалену свічку, тобто знамена повної посвяти себе Богові й так зодягнулися у повну броню Божу, щоб за ласкою Божою здолати супротивників, хитрощі свого ума й мудрування своєї волі, марні примани світського життя.

У своєму слові о. Протоігумен найперше вказав на Пресвяту Євхаристію – чудо Божої любові, за що Богові треба бути вдячним і користати з цього дару, щоб бути сповненими любов’ю і мати у собі Боже життя. А новопрофесам побажав, щоб вони були свідомі своєї посвяти, щоб їхнє життя було сповідуванням і знаком Пресвятої Трійці, знаком Христа у світі, мовчазною проповіддю Євангелія й закликом до святості, як цього навчає Апостольське Напоумлення «Богопосвячене життя».

Отець Микола Коробій, ЧСВВ, виконує священичі обов’язки у Львівському монастирі св. Онуфрія; бр. Йосиф Щур, ЧСВВ, – після закінчення 5 років філософсько–богословських студій, цього року викладав спів і церковний устав у Крехівському новіціяті, а бр. Федеріко Островський, ЧСВВ, уродженець Аргентини, навчається на п’ятому році у Василіянському інституті філософсько–богословських студій в Брюховичах.

Інформацію надіслав о. Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ, Протоігумен







All the contents on this site are copyrighted ©.