2008-01-07 14:42:05

Ангел Господній з Папою Венедиктом XVI 6 січня 2008 року


У неділю, 6 січня 2008 року, після закінчення богослуження у базиліці святого Петра з нагоди празника Об’явлення Господнього і перед проказуванням молитви «Ангел Господній», Папа Венедикт XVI ще раз наголосив, що празник Об’явлення Господнього є виявом Христа усім людям, яких представляли три царі-мудреці, що прибули зі Сходу, щоб поклонитись Цареві юдеїв. Спостерігаючи за небесними явищами, ці таємничі персонажі побачили появу нової зорі, а навчені давніми пророцтвами, розпізнали в ній знак народження Месії, нащадка Давида (пор. Мт 2,1-12). Отож, вже від своєї першої появи Христове світло почало притягати до себе людей, «Божого вподобання» (пор. Лк 2,14), людей усіх мов, народностей і культур. Це сила Святого Духа спонукує людські серця і розум шукати правду, красу, справедливість, мир». Так, як трьом царям-мудрецям, людям потрібно орієнтації, щоб зрозуміти, за якою зорею іти. Цю місію зорі для людства виконує Христова Церква. Також і кожен християн повинен нести світло своїми словами та свідченням власного життя. «Кожен із нас, християн, покликаний бути вірним своєму покликанню», - підкреслив Святіший Отець. Кожен повинен постійно прямувати вперед своїм особистим шляхом віри, і, одночасно, завдяки тому маленькому світлу, яке несемо у собі, можемо й повинні бути допомогою для тих, що перебувають поруч із нами і, можливо, з трудом шукає дороги, яка веде до Христа.
Папа висловив окреме вітання вірним Східних Церков, які за юліянським календарем святкують Різдво 7 січня, коротко привітав понад 30 тисяч вірних, зібраних на площі святого Петра, їхніми рідними мовами, закінчивши Апостольським благословенням:
RealAudioMP3











All the contents on this site are copyrighted ©.