2007-12-22 11:28:10

Передріздвяна зустріч з Папою делегації італійських дітей та молоді, що належать до мирянської організації «Католицька Акція»


Передріздвяна зустріч з Папою делегації італійських дітей та молоді, що належать до мирянської організації «Католицька Акція» вже здавна стала традиційною. Як це робили святої пам’яті Папа Павло VI та Іван Павло ІІ, також і Святіший Отець Венедикт XVI прийняв у середу юних представників «Католицької Акції» з усіх регіонів Італії.

Папа з великою радістю прийняв цю делегацію, заохочуючи наслідувати приклад маленької дівчинка Антонії Мео, яку називали Ненноліна. У своїму дуже короткому житті вона виявила особливу віру, надію і любов до Бога. Ненноліна народилась у Римі 1930 року, а померла 1937 у віці шести з половиною років. Ця життєрадісна, весела дівчинка перенесла важку хворобу, у п’ятирічному віці ампутацію ноги, однак при цьому виявила надзвичайну любов до Ісуса, даючи світлий приклад святості. У нелегкий для неї період життя, написала понад 100 листів до Ісуса, Пречистої Діви Марії, Бога-Отця і Святого Духа, виявляючи небуденне єднання з Богом.

«Просте, а, одночасно, важливе життя Ненноліни, - сказав Святіший Отець, - вказує, що можна бути святість можлива у кожному віці – для дітей, молоді, дорослих і похилих віком. Кожен період нашого життя може бути відповідним для того, щоб рішитись насправді серйозно любити Ісуса і вірно Його наслідувати. Протягом небагатьох років свого життя Ненноліна осягнула вершин християнської досконалості, до якої ми всі покликані, швидно прямуючи шляхом, який веде до Ісуса. Вона належала до «Католицької Акції» і ви можете вважати її своєю подругою та зразком для наслідування», - додав Венедикт XVI.
Вслід згадати, що 17 грудня Венедикт XVI признав героїчні християнські чесноти Антонії Мео, а це є першим ступенем беатифікаційного процесу, тобто проголошення її блаженною.

Святіший Отець заохотив не тільки юних, але й дорослих членів «Католицької Акції» свідчити в Церкві та суспільстві красу духовного шляху, яким є сам Ісус Христос, що став Дитятком задля нашого спасіння.








All the contents on this site are copyrighted ©.