2007-09-24 15:57:53

Молитва з Венедиктом XVI у Кастель Ґандольфо


RealAudioMP3 У неділю, 23 вересня, у Кастель Ґандольфо, перед молитвою «Ангел Господній», Святіший Отець пригадав вірним, що того дня він перебував із душпастирським візитом у дієцезії Веллетрі, звідки лишень під полудень повернувся. Папа підкреслив, що із тією місцевістю у нього зв’язано дуже багато приємних духовних та душпастирських спогадів, бо ж багато років він був титулярним єпископом тієї дієцезії.

У своїй катехизі Вселенський Архиєрей продовжив роздуми над євангельським уривком, який читали тієї неділі по римо-католицьких храмах. Цитуючи слова Ісуса Христа «придбайте собі друзів мамоною неправою, щоб коли її не стане, вас прийняли в намети вічні», Святіший звернув увагу зібраних на добре використання матеріальних дібр, при тому зазначаючи, що матеріальне багатство само по собі не є поганим, але воно більше, ніж будь-яка інша річ, може спричинити, що людина замикається у собі, у своєму егоїзмі. Отож, використовуючи земні блага, не можна брати до уваги лише власні інтереси, особисту вигоду, але потрібно також думати про потреби бідних, наслідуючи Ісуса Христа, Який, бувши багатим, став убогим, щоб збагатити нас своїм убозтвом, тобто своєю любов’ю, яка спонукала Його до цілопальної хресної жертви за нас, наголосив Папа.

Венедикт ХVІ пригадав також свого попередника на Петровому престолі, Слугу Божого Івана Павла ІІ, який у своїй енцикліці «Centesimus annus» (Сотий рік) теж заторкнув тему багатства, сучасної ринкової економіки, що приносить добрі результати, лише тоді, коли сягає своїм корінням людської свободи.
Нехай Пресвята Діва Марія допоможе усім християнам правильно і з євангельською мудрістю, тобто з щедрою солідарністю, використовувати земні добра, закінчив Папа Венедикт ХVІ.







All the contents on this site are copyrighted ©.