2007-08-23 15:03:20

У Ріміні триває Мітинг за дружбу між народами


У неділю, 19 серпня, Святою Літургією, яку очолив кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Ватикану, розпочався Мітинг за дружбу між народами.

„Від віків спрага за істиною є глибоким прагненням кожної людської істоти і, одночасно, зобов’язуючим викликом”, – сказав під час проповіді кардинал Бертоне. Він наголосив на значенні істини в людському житті, адже людина вже із своєї природи шукає правди, бо прагне зрозуміти сенс свого життя. У сучасному суспільно-культурному контексті, внаслідок релятивізму правда часто втрачає своє загальне значення. Нерідко істину ототожнюють з поглядами, яких є безліч, а це приводить помилкового висновку, що існує також і безліч істин, ніби правда мала би означати більшість поглядів, часто суперечних одні з одними. І в такій атмосфері релятивізму та скептицизму, які опановують нашу цивілізацію, - підкреслив Державний Секретар Ватикану, - зроджується радикальний висновок неможливості віднайдення правди.

Наприкінці проповіді кардинал Тарчізіо Бертоне наголосив на тому, що істиною, якої шукає людина, є Христос. Саме у Ньому, Спасителеві світу, знаходить своє сповнення глибоке прагнення людського серця – прагнення знайти сенс свого існування.

Учасники Мітингу схвильовано прийняли слова привітання Папи Венедикта XVI, передані у прямому ефірі після недільної молитви „Ангел Господній”. Святіший Отець висловив побажання, щоб ця зустріч стала нагодою для роздумування і дискусії над найглибшим покликанням людини, тобто бути шукачами істини та Бога.

28 років тому група молодих людей на чолі з отцем Луїджі Джуссані вирішила влаштувати мітинг – невелику зустріч друзів, щоб «розповісти всім про ту красу, яку їм пощастило зустріти в житті». І, починаючи з тих найперших, ще невеликих дружніх зустрічей в Ріміні,  о. Джуссані запропонував зробити акцент на християнському осмисленні повсякденного  життя, «говорити про Христа мовою музики, театру, образотворчого мистецтва». Засновники форуму були «відкритими до всього світу» і старались передати це іншим, тому Мітинг має «девіз» – «За дружбу між народами».

Із скромного початку Мітинг швидко переріс в найбільший міжнародний християнський форум. У різні роки в Ріміні побували святої пам’яті Папа Іван Павло II, Мати Тереза з Калькутти, теперішній Папа Венедикт XVI, коли ще був кардиналом, префектом Конґреґації Віровчення, відомий богослов Ганс Урс фон Бальтазар, Далай-лама, інші визначні особистості.

Щороку для Мітингу вибирається одна провідна тема, а протягом року його готує невелика група організаторів, приблизно десяток осіб.







All the contents on this site are copyrighted ©.