2007-08-22 12:59:01

Загальна аудієнція з Папою Венедиктом XVI
22 серпня 2007 р.


Сьогодні, 22 серпня, в залі Павла VI у Ватикані, відбулася традиційна Загальна аудієнція Святішого Отця Венедикта XVI. У своєму повчанні, продовжуючи роздуми на постатями великих учителів давньої Церкви, Папа знову говорив про Святого Григорія з Назіанзу, якому також була присвячена попередня Загальна аудієнція, що відбулася два тижні тому.

Святий Григорій був переконаний в тому, що Бог обдарував його вчительським та літературним талантами для служіння Євангелію. Постійний у навчанні та молитві, він брав участь у численних дискусіях та суперечках, які розгорілися після Нікейського Собору, ставши, таким чином, дійсним оборонцем правдивої віри у Єдиного Бога у трьох рівних Особах. Він навчав про повноту людської природи, яку прийняв Воплочений Божий Син, а також став в обороні гідності Пречистої Діви Марії, називаючи її справжньою Богоматір’ю, наголошуючи на її чистоті та постійному заступництві за нас. Святий Григорій часто наголошував на тому, що обов’язком християн є наслідувати Божу доброту та любов, що повинно виявлятися у ділах милосердя і солідарності з іншими, передовсім хворими та потребуючими. Він також навчає нас про важливість і необхідність молитви, через яку ми бачимо все довкола у Христовому світлі, скидаємо з себе усі наші маски і занурюємося у Божу істину, розпалюючи вогонь любові.

Папа Венедикт XVI підвів до того, що життя і навчання святого Григорія з Назіянзу – це возвеличення Божественної любові, виявленої у Ісусі Христі, а свою катехизу завершив закликом відкрити наші серця цій любові, яка, перемагаючи наші слабкості і обмеження, відкриває дорогу до радості і щастя.

Святіший Отець переказав підсумок своєї катехизи французькою, англійською, німецькою та іспанською мовами, вітаючи заодно прочан, що прибули з країн, де ними розмовляють, а також звернувся кількома словами португальською, польською та угорською мовами, не забувши і про італомовних паломників. А тоді розпочав молитву «Отче наш», після якої уділив своє Апостольське благословення.







All the contents on this site are copyrighted ©.