2007-07-16 14:54:21

Недільна молитва "Ангел Господній" зі Святішим Отцем Венедиктом XVI 15 липня


RealAudioMP3 Вчора, 15 липня, перед молитвою “Ангел Господній”, розпочинаючи своє недільне повчання, Святіший Отець Венедикт XVI подякував Господеві за подаровану йому можливість кілька днів відпочити в гірській місцевості, в мальовничому Лорензаґо, де також відпочивав й Слуга Божий Іван Павло ІІ. Папа також висловив вдячність єпископу тієї місцевості та усім, хто доклав зусиль, щоб відпочинок Вселенського Архиєрея був спокійним та корисним. Папа зазначив, що маючи перед очима таку створену Богом красу, в душі збуджується бажання молитви – прослави Сотворителя. Венедикт XVI підкреслив, що кожний добрий християнин знає, що вакації є сприятливим часом не лише для фізичного відпочинку, але й для духовного збагачення: для молитви та роздумувань, що сприяють розвитку та зміцненню особистого зв’язку з Ісусом Христом та щоразу більшої згідності з Його навчанням.

Святіший Отець заохотив присутніх призадуматись над запропонованим на ту неділю уривком із Євангелії від Святого Луки, тобто, над притчею про доброго самарянина, яка скеровує нас до “серця” євангельського повчання: любові до Бога і ближнього. На запитання законовчителя: “А хто є мій ближній?” – Ісус відповідає притчею, вказуючи на те, що кожен із нас повинен стати іншому ближнім: “Іди і ти роби так само”. Христос навчає, що любити – це означає поводитись так, як добрий самарянин із притчі. Папа наголосив, що Добрим Самарянином, в повному значені того слова, є сам Ісус, Який не завагався прийняти на себе наше тіло і померти за нас на хресті, щоб нас спасти.

Папа Венедикт XVI наголосив: “Любов, отже, є “серцем” християнського життя, і, власне, саме любов, зроджена в нас Святим Духом, робить нас свідками Христа. Я хотів запропонувати цю важливу духовну правду в Посланні на ХХІІІ Всесвітній День Молоді, яке буде проголошене у п’ятницю, 20 липня: “Та ви приймете силу Святого Духа, що на вас зійде, і будете Моїми свідками”(Діяння 1,8). Звертаючись до молоді, Вселенський Архиєрей запросив роздумати над тією правдою, щоб приготуватись до великої зустрічі молоді усього світу, з усіх континентів, яка відбудеться через рік у Сіднеї, Австралія, та довірити Діві Марії приготування і перебіг самого Дня Молоді.

Опісля Папа проказав із вірними молитву “Ангел Господній” та уділив усім присутнім своє Апостольське благословення.








All the contents on this site are copyrighted ©.