2007-04-09 12:31:41

Молитва "Царице Неба" у Кастель Ґандольфо


Сьогодні, 9 квітня, у Світлий Понеділок, в містечку Кастель Ґандольфо, що неподалік Риму, де знаходиться літня Папська резиденція, опівдні на подвір’ї Апостольського палацу, зібралися численні паломники, щоб разом з Святішим Отцем Венедиктом XVI помолитися молитву «Царице неба», яка в Римо-Католицькій Церкві проказується у великодньому періоді замість молитви «Ангел Господній».

Перед проказуванням молитви Папа звернувся до вірних: «Дорогі брати і сестри, ми ще переповнені духовною радістю, якою урочисті богослуження Пасхи наповнюють серця вірних. Христос Воскрес! Цій великій тайні літургія присвячує не лише один день, але аж 50 днів, тобто увесь пасхальний період, який завершується П’ятидесятницею». Неділя Пасхи, продовжував Венедикт XVI, є особливим днем який поширюється на весь наступний тиждень. Далі Папа нав’язав до уривку з Євангелії від Святого Апостола Матея, який у Світлий Понеділок читається у храмах латинського обряду і в якому розповідається про те, як Марія Магдалина і інша Марія, натхнені любов’ю до Ісуса, йшли до Його гробу. Святий Євангелист розповідає, що Христос вийшов їм назустріч і промовив: «Не бійтесь! Ідіть і сповістіть моїх братів, щоб ішли назад у Галилею: там мене побачать.» (Мт 28, 10). Побачити знову Господа було для них справді невимовною радістю, і вони, переповнені ентузіазмом, побігли, щоб поділитися нею з учнями.

«Також і нам сьогодні, як і тим жінкам, які залишалися біля Ісуса під час його страждань, Воскреслий повторяє, щоб ми не боялися бути вістунами новини про Його воскресіння. Хто зустрів Воскреслого Ісуса, не має стразу і повністю Йому довіряє», – зазначив Святіший Отець, додаючи, що саме це і є тою новиною, яку кожен християнин покликаний поширювати аж до кінців світу, адже християнська віра народжується не через прийняття доктрини, але через зустріч з Особою, з Христом померлим і воскреслим. «В нашому щоденному бутті, дорогі друзі, – звернувся Венедикт XVI – є багато нагод, щоб передавати іншим нашу віру в простий і переконливий спосіб. І, як ніколи, є невідкладним, щоб чоловіки та жінки нашого часу пізнавали і зустрічали Ісуса і, завдяки також і нашому прикладу, дозволили Йому їх здобути».

Далі Вселенський Архиєрей зазначив, що хоч Свята Євангелія, описуючи події воскресіння, не згадує про Пречисту Діву Марію, християнська Традиція ставить перед нами образ Матері Відкупителя, яка радіє більше за будь-кого, коли знову обіймає свого Божественного Сина після воскресіння і веселиться разом з Його друзями. «В той час, коли знову від щирого серця складаю вам мої пасхальні побажання, закликаю Її, Царицю Неба, щоб у кожному з нас підтримувала живою віру в Воскресіння та вчинила нас вістунами надії і любові Воскреслого Христа», – закінчив своє слово Святіший Отець, а після проказування молитви «Царице Неба» уділив всім присутнім на площі перед Апостольський палацом у Кастель Ґандольфо, а також всім, які в той час слухали його за посередництвом телебачення та радіо, своє Апостольське благословення.







All the contents on this site are copyrighted ©.