2007-04-02 10:18:55

ХХІІ Всесвітній день молоді з Папою


Вчора (1.04.2007) на площі Святого Петра у Ватикані Святіший Отець Венедикт XVI відправив Святу Літургію з нагоди Пальмової Неділі Страстей Господніх і з нагоди ХХІІ Всесвітнього дня молоді, який цього року святкується на місцевому рівні, тобто у власних дієцезіях та єпархіях. Тому площа перед Ватиканською базилікою була заповнена передовсім юнаками і дівчатами з римської дієцезії та з різних країн світу.

Служба Божа розпочалася процесією з пальмовими гілками, що є спомином про величний в’їзд Спасителя до Єрусалиму.

У своїй проповіді Папа говорив про умови наслідування Христа. Людина повинна бути готовою навіть відмовитися від самореалізації, від успіху і кар’єри, коли цього вимагають правда і любов. Замість того, щоб жити лише для себе, можна пожертвувати життя для великих речей. Для цього потрібно мати прагнення віднайти Бога і «невинні руки і чисте серце», – зазначив Святіший Отець, пояснивши, що невинні руки це ті, які ніколи не були інструментом насильства, ніколи не сплямлені корупцією і хабарами, а чисте серце – це серце, яке не обманює і не оскверняється брехнею та лицемірством. «Це серце, яке залишається прозорим, як джерельна вода, окільне не пізнало роздвоєння».

Папа пригадав молоді, що Бог і сьогодні стукає до людських сердець. Тих, які не зауважують Його присутності в створінню і тих, до яких не промовляє Слово Боже в Церкві, Венедикт XVI заохотив поглянути на Хрест. Бог з любові до нас прийняв терпіння, аби кожна людина могла Йому відкритись.

Люди, які відмовляються від власної вигоди, щоб служити терплячим; ті, хто опираються брехні і насильству, щоб проголошувати правду; люди, які приносять поєднання і мир туди, де панує ворожнеча і ненависть – це видимі знаки Божого діяння. Саме на ці аспекти звернув увагу Папа Венедикт XVI, промовляючи до молоді.

Після Святої Літургії Папа привітав паломників різними мовами, провів молитву «Ангел Господній» і уділив Апостольське благословення.







All the contents on this site are copyrighted ©.