2006-12-10 12:23:46

Святіший Отець Венедикт XVI у неділю, 10 грудня, двічі зустрівся з вірними


Сьогодні вранці Святіший Отець Венедикт XVI відвідав римську парафію Матері Божої – Зорі Євангелізації, де провів Чин посвячення нового парафіяльного храму, очолив Службу Божу та виголосив проповідь.


А вже опівдні Вселенський Архиєрей знову зустрівся з вірними, але вже на площі Святого Петра у Ватикані, щоб проказати разом з прочанами та туристами недільну молитву «Ангел Господній». Звертаючись до присутніх, Папа нав’язав до вищезгаданих подій сьогоднішнього ранку, вказавши на символічний зв’язок між посвяченням храму та приготуванням до Христового Різдва, звертаючи увагу на те, що святий Євангелист Іван описав таємницю Воплочення Божого Сина такими словами: «І Слово стало тілом, і оселилося між нами» (Ів. 1,14). «Чи спорудження храму між будинками в селі чи районі міста не нав’язує до цього великого дару і таїнства?» – наголосив Венедикт XVI, а далі пояснив, що церква-будівля є конкретним символом Церкви-спільноти, спорудженої з «живого каміння», яким є всі вірні. У Посланнях Святих Апостолів читаємо, що «наріжним каменем» цього духовного храму є сам Ісус Христос, а ми всі, тісно з Ним пов’язані, покликані брати участь у його зведенні. Хоча ініціатива прийти і оселитися між нами походить від Бога, та Він хоче це здійснити із нашою співпрацею. Тому «приготовлятися до Різдва означає заповзятися споруджувати «місце спочинку Бога між людьми». Ніхто не є виключений; кожен може і повинен зробити свій внесок в те, щоб цей дім сопричастя був просторішим і красивішим» – наголосив Папа. А також закликав молитися до Пресвятої Діви Марії, щоб за Її заступництвом цей період приготування до Різдва став для всієї Церкви часом духовного зміцнення, щоб таким способом пришвидшився прихід Божого Царства.


Далі Святіший Отець Венедикт XVI проказав з вірними молитву «Ангел Господній» та уділив Апостольське благословення, після чого Папа звернувся до присутніх а також до всіх, хто його слухав за посередництвом радіо та телебачення з закликом, пов’язаним із погіршенням ситуації на Близькому Сході, наголосивши на тому, що занепокоєно слідкує за подіями, які там відбуваються, адже спроби розв’язання кризи наражаються на нові труднощі, які загрожують новим вибухом насильства. Папа закликав ліванців та їх державних лідерів дбати, передовсім, про добро країни та гармонійне співжиття між спільнотами, які там проживають, надихаючи їхні старання на побудову тієї єдності, за яку всі відповідають і яка вимагає тривалих і терпеливих зусиль разом з довірливим і постійним діалогом. Венедикт XVI звернувся також і до міжнародних організацій, щоб допомогли знайти мирну розв’язку, яка так потрібна Ліванові та всьому Близькому Сходові, а також запросив всіх до молитви в цьому намірі.







All the contents on this site are copyrighted ©.