2006-09-04 13:47:52

Молитва "Ангел Господній" з Папою Венедиктом XVI
3 вересня 2006 р.


Вчора, 3 вересня, на площі перед літньою папською резиденцією в містечку Кастель Ґандольфо зібралися численні вірні, щоб разом з Святішим Отцем Венедиктом XVI помолитися молитву «Ангел Господній». Перед проказуванням молитви Папа пригадав, що 3 вересня у римо-католицькому календарі – це день літургічного спомину святого Григорія Великого, Папи і Вчителя Церкви. Цього святого, який спершу був префектом, тобто управителем, а потім Єпископом Риму, Папа Венедикт XVI поставив за приклад не лише для церковних провідників, але й для громадських адміністраторів. Будучи державним службовцем, він одночасно відзначався як адміністративними здібностями, так і моральними якостями, так що вже в 30 років обійняв високу посаду в Вічному Місті.

Відчуваючи покликання до монашого життя, після смерті батька святий Григорій вступив до Венедиктинського монастиря. Коли після смерті Папи Пелагія ІІ його обрали наступним папою, то спочатку він намагався уникнути цього призначення, але коли прийняв його, то повністю присвятив себе спільноті, ревно виконуючи обов’язки провідника Церкви в нестабільній в тому часі політичній ситуації. Слабкий здоров’ям, але стійкий морально, святий Григорій ревно виконував пастирські і громадські служіння. Особливо дбав про добрий стан духовенства, найперше – власним добрим прикладом, а також спеціальними проповідями і повчаннями. Також з під його пера вийшли численні літургійні тексти, що були суттєвими для реформи церковного співу, який і назвали «Григоріянським наспівом».

«Молімося до Пречистої Діви Марії, щоб Пастирі Церкви та урядовці цивільних інституцій наслідували приклад і навчання святого Григорія Великого», – закликав Святіший Отець Венедикт XVI перед проказуванням молитви «Ангел Господній».

А після молитви Папа привітав прочан різними мовами, побажавши всім доброї неділі та доброго тижня і уділив Апостольське благословення. RealAudioMP3







All the contents on this site are copyrighted ©.