2006-02-19 18:43:46

Молитва “Ангел Господній» з Папою (19 лютого 2006 року)



Чому, не зважаючи на урочисті політичні заяви, світ не робить швидкого поступу на шляху братерства, справедливості і миру? Що йому стоїть на перешкоді? Що паралізує цей загальний розвиток? Саме ці питання заторкнув Папа Венедикт XVI у неділю 19 лютого, під час зустрічі з вірними, які опівдні зібрались на площі святого апостола Петра, щоб помолитись із Святішим Отцем молитву «Ангел Господній».

«Знаємо, - сказав Папа, - що з історичної точки зору існує чимало різноманітних причин і це складна проблема». Венедикт XVI заохотив до бачення цих проблем в дусі віри, звертаючись до теми Євангелії, яка читалось сьогодні в римо-католицькій Церкві, а саме оздоровлення паралітика, описане в 2 розділі Євангелії від святого апостола Марка, де бачимо Ісуса, Який прощає гріхи та зціляє розслабленого.

«Сьогоднішня Євангелія, - наголосив Святіший Отець, - пригадує нам, що Бог є Любов’ю, а кожному із нас потрібно Його милосердя. Тільки Божа любов може оновити серце людини і тільки тоді людство може піднятись і прямувати вперед. Нехай же Христос, Який прощає гріхи, зцілить людське серце, повертаючи до нього радість і мир», - сказав Папа.

Він також пригадав напрямні лінії понтифікатів своїх попередників, зокрема Івана Павла ІІ, які вели сучасних людей до Христа Спасителя, щоб Він, за посередництвом Пренепорочної Марії, їх зцілив. Продовжуючи цей шлях, в Енцикліці «Бог є любов» Венедикт XVI вказав на Господа, як на джерело справжньої любові.

Вітаючи присутніх різними мовами Святіший Отець звернувся також і до трагедії, що сталась на Філіппінах, де ціле селище опинилося під зсувом та існують побоювання, що під десятиметровим шаром болота загинуло коло 2000 осіб. Папа звернувся до всіх із закликом молитись за жертви цієї трагедії, за їхні родини та близьких.

Як кожної неділі, закінчуємо нашу передачу Апостольським благословення Святішого Отця Венедикта XVI, яке він уділив після проказування молитви «Ангел Господній».

RealAudioMP3







All the contents on this site are copyrighted ©.